Tuesday, December 17, 2013
Tempahan Kuih Muih dan Dessert Sepanjang Minggu Lepas
As salam buat semua pembaca,
Memandangkan sekarang ini adalah cuti sekolah dan ramai yang memilih untuk mengadakan majlis dalam bulan ini, tempahan yang diterima sepanjang minggu lepas adalah sangat menggalakkan. Alhamdulillah atas rezeki yang diberi olehNya.
Bagi yang berminat untuk membuat tempahan seperti gambar-gambar dibawah, boleh hubungi saya di talian 012-2038424.
Oh ya, terima kasih yang tidak terhingga kepada para pelanggan yang sudi membuat tempahan. Jom kita layan gambar...
Tuesday, December 3, 2013
Tuesday, November 5, 2013
Fast Sale Sempena Maal Hijrah
As salam dan selamat menyambut Maal Hijrah 1435H kepada semua umat Islam di seluruh dunia.
Sempena kedatangan Maal Hijrah kali ini, saya akan membuat promosi bagi beberapa item yang senantiasa hot sale. Tak lupa juga promo untuk new item in da house...
1. Red Velvet Cake in pack - super hot!
Promo - rm16 (n/p : rm18)
2. Moist Carrot Walnut Cake with Cream Cheese Frosting in pack - hot!
Promo - rm16 (n/p : rm18)
3. Cream Puff with special custard filling - super hot!
Rm20/ box only
4. Congo Bars - NEW!
Harga Pengenalan - rm5/pack/3 pcs
Hubungi saya segera melalui talian 012-2038424 untuk tempahan kerana bilangan unit yang tinggal bagi setiap item adalah terhad.
#Harga promo sah untuk hari ini sahaja - 5 November 2013
Sempena kedatangan Maal Hijrah kali ini, saya akan membuat promosi bagi beberapa item yang senantiasa hot sale. Tak lupa juga promo untuk new item in da house...
1. Red Velvet Cake in pack - super hot!
Promo - rm16 (n/p : rm18)
2. Moist Carrot Walnut Cake with Cream Cheese Frosting in pack - hot!
Promo - rm16 (n/p : rm18)
3. Cream Puff with special custard filling - super hot!
Rm20/ box only
4. Congo Bars - NEW!
Harga Pengenalan - rm5/pack/3 pcs
Hubungi saya segera melalui talian 012-2038424 untuk tempahan kerana bilangan unit yang tinggal bagi setiap item adalah terhad.
#Harga promo sah untuk hari ini sahaja - 5 November 2013
Red velvet cake in pack |
Carrot walnut cake with cream cheese frosting in pack |
Cream puff with special custard filling |
Congo bars |
Sunday, October 27, 2013
Resepi Pavlova
As salam semua,
Sudah agak lama rasanya saya tak berkongsi resepi. Jadi kali ini saya nak kongsikan resepi pavlova, hidangan yang begitu popular semenjak kebelakangan ini.
Pavlova ini boleh dibuat dalam pelbagai saiz, terpulang kepada citarasa masing-masing. Bagi yang bercadang hendak membuatnya dalam saiz mini, adunan boleh dipaipkan terus ke dalam cup kecil.
Bahan-bahannya :
120gram putih telur
1 cawan gula castor (boleh kurangkan jika mahu)
1/2 tbsp tepung jagung
1 tsp cuka masakan
1 tsp esen vanilla
Cara-cara :
1. Pukul putih telur sehingga berbuih pekat. Pastikan bekas pengadun dan pemutar betul-betul kering dan bersih.
2. Masukkan gula castor sedikit demi sedikit. Putar sehingga adunan putih dan berkilat serta bertanduk (meringue).
3. Masukkan tepung jagung dan putar sebati.
4. Masukkan esen vanilla dan cuka. Kaup balikkan adunan dengan menggunakan spatula.
5. Paipkan adunan meringue mengikut saiz yang dikehendaki. Tinggikan sedikit di bahagian tepi.
6. Bakar pada suhu 150 C selama 15 minit dan turunkan suhu ke 120 C dan bakar lagi selama 1 jam atau sehingga pavlova berwarna pucat.
7. Setelah masak, biarkan pavlova di dalam oven yang telah dimatikan api dengan pintu yang sedikit terbuka selama 30 minit.
8. Hiaskan dengan krim putar dan buah.
Topping
250gram whipping cream
30 gram gula icing
1/2tsp esen vanilla
Buah-buahan segar umtuk hiasan
Cara-cara :
1. Pukul whipping cream dan gula icing sehingga pekat dan adunan tidak jatuh.
2. Paipkan pada pavlova tadi dan susun buah mengikut kesukaan. Hidangkan sejuk.
Sudah agak lama rasanya saya tak berkongsi resepi. Jadi kali ini saya nak kongsikan resepi pavlova, hidangan yang begitu popular semenjak kebelakangan ini.
Pavlova ini boleh dibuat dalam pelbagai saiz, terpulang kepada citarasa masing-masing. Bagi yang bercadang hendak membuatnya dalam saiz mini, adunan boleh dipaipkan terus ke dalam cup kecil.
Bahan-bahannya :
120gram putih telur
1 cawan gula castor (boleh kurangkan jika mahu)
1/2 tbsp tepung jagung
1 tsp cuka masakan
1 tsp esen vanilla
Cara-cara :
1. Pukul putih telur sehingga berbuih pekat. Pastikan bekas pengadun dan pemutar betul-betul kering dan bersih.
2. Masukkan gula castor sedikit demi sedikit. Putar sehingga adunan putih dan berkilat serta bertanduk (meringue).
3. Masukkan tepung jagung dan putar sebati.
4. Masukkan esen vanilla dan cuka. Kaup balikkan adunan dengan menggunakan spatula.
5. Paipkan adunan meringue mengikut saiz yang dikehendaki. Tinggikan sedikit di bahagian tepi.
6. Bakar pada suhu 150 C selama 15 minit dan turunkan suhu ke 120 C dan bakar lagi selama 1 jam atau sehingga pavlova berwarna pucat.
7. Setelah masak, biarkan pavlova di dalam oven yang telah dimatikan api dengan pintu yang sedikit terbuka selama 30 minit.
8. Hiaskan dengan krim putar dan buah.
Topping
250gram whipping cream
30 gram gula icing
1/2tsp esen vanilla
Buah-buahan segar umtuk hiasan
Cara-cara :
1. Pukul whipping cream dan gula icing sehingga pekat dan adunan tidak jatuh.
2. Paipkan pada pavlova tadi dan susun buah mengikut kesukaan. Hidangkan sejuk.
Warna pavlova setelah masak |
Paipkan topping krim putar ke atas pavlova |
Hiaskan buah-buhan mengikut citarasa |
Pavlova bersaiz sederhana |
Tempahan Muruku Sempena Deepavali
As salam semua,
Alhamdulillah, dah selesai projek muruku sempena Deepavali yang akan disambut oleh masyarakat India pada minggu hadapan. Tempahan muruku halus dengan campuran kekacang di dalam balang. Untuk jenis muruku atau kerepek yang berlainan dan lain-lain jenis pembungkusan, sila hubungi saya di talian 012-2038424 untuk sebutharga.
Alhamdulillah, dah selesai projek muruku sempena Deepavali yang akan disambut oleh masyarakat India pada minggu hadapan. Tempahan muruku halus dengan campuran kekacang di dalam balang. Untuk jenis muruku atau kerepek yang berlainan dan lain-lain jenis pembungkusan, sila hubungi saya di talian 012-2038424 untuk sebutharga.
Sebahagian dari muruku yang telah siap dibalangkan |
Dalam proses memasukkan ke dalam kotak sebelum penghantaran |
Tuesday, October 22, 2013
Lagi Tempahan Katering
Assalamualaikum semua,
Tempahan katering untu minum petang bagi meraikan sambutan harijadi kakitangan yang diterima baru-baru ini dari sebuah syarikat korporat di Bangsar. Alhamdulillah, tempahan tetap diterima sejak beberapa bulan lepas dengan menu yang berbeza tapi baru kali ni berkesempatan nak update.
Menu kali ini :
Mee kari
Koew tiow goreng
Bubur pulut hitam
Cucur badak
Talam cendol
Puding marble
Cream puff
Fruit tart
Blueberry cheese cake bersaiz 12"
Monday, July 15, 2013
Biskut Raya 2013
As salam buat semua pembaca,
Berikut adalah senarai biskut/ kuih raya keluaran Dapur Fyza bagi tahun 2013. Tempahan masih dibuka buat masa ini sehingga pertengahan bulan Ramadhan. Bagi yang ingin membuat tempahan, sila hubungi talian 012-2038424.
Berikut adalah senarai biskut/ kuih raya keluaran Dapur Fyza bagi tahun 2013. Tempahan masih dibuka buat masa ini sehingga pertengahan bulan Ramadhan. Bagi yang ingin membuat tempahan, sila hubungi talian 012-2038424.
Biskut yang kaya dengan rasa coklat dan badam dan dihiasi dengan hiasan coklat putih diatasnya. Cuma serendah RM 28.00 sebalang. |
Biskut yang terlaris pada tahun ini. Biskut rangup yang dipenuhi dengan kelazaran badam slice dan mix seed pasti membuatkan anda tak mahu berhenti mengunyah. Cuma serendah RM 28.00 sebalang. |
Biskut yang penuh dengan kelazatan rasa cheese, coklat, badam nibs dan kuaci serta ditambah dengan keenakan rasa coklat putih yang dihiasi di atasnya. Cuma serendah RM25.00 sebalang. |
Biskut dengan gabungan rasa oat dan buah cranberry yang sememangnya memikat hati. Cuma serendah RM25.00 sebalang. |
Biskut evergreen yang menjadi pilihan ramai. Dengan sebiji penuh badam dan disaluti dengan biskut yang rangup dan enak serta disaluti dengan penuh coklat. Cuma serendah RM 25.00 sebalang. |
Sangat sesuai bagi penggemar cookies dan biskut rangup di luar sana. Biskut yang penuh dengan kelazatan coklat, badam dan tak lupa juga chocolate chips. Cuma serendah RM 25.00 sebalang. |
Satu lagi biskut evergreen kegemaran ramai. Penuh dengan kelazatan rasa coklat, badam, peanut butter dan chocolate chips. Cuma serendah RM 25.00 sebalang. |
Biskut rangup yang dipenuhi dengan keenakan rasa cornflakes dan kismis. Cuma serendah RM 25.00 sebalang. |
Biskut tradisional dengan citarasa masa kini. Cuma serendah RM 25.00 sebalang. |
Kurma Corporate Gift & Hamper 2013 - Part 4
As salam buat semua pembaca budiman,
Lagi update entri untuk kurma corporate gift dan hamper yang sesuai dijadikan doorgift/ buah tangan semasa majlis iftar atau berbuka puasa. Sila hubungi saya di talian 012-2038424 untuk sebutharga dan maklumat lanjut.
Lagi update entri untuk kurma corporate gift dan hamper yang sesuai dijadikan doorgift/ buah tangan semasa majlis iftar atau berbuka puasa. Sila hubungi saya di talian 012-2038424 untuk sebutharga dan maklumat lanjut.
Kurma Ajwa |
Kurma Ajwa dengan Cardamom dan Serbuk KekacanG |
Kurma Madu dengan Badam |
Kurma Sukkary dengan Madu |
Kurma Safawi dengan Badam |
Kurma Sagai dengan Badam |
Kurma Mabroom |
Kurma Safawi |
Kurma Ajwa |
Kurma Mariami Jumbo 250gm & 500gm |
Monday, June 17, 2013
Kurma Corporate Gift @ Hamper 2013 - Part 3
As salam buat semua pembaca,
Untuk entri kali ini saya akan uploadkan lagi gambar sample untuk pembungkusan kurma atau corporate gift dan hamper yang sangat sesuai untuk dijadikan hadiah sempena kedatangan bulan Ramadhan Al Mubarak tidak beberapa lama lagi.
Untuk maklumat lanjut dan sebuthatga, sila hubungi talian 012-2038424 (Afiza).
Untuk entri kali ini saya akan uploadkan lagi gambar sample untuk pembungkusan kurma atau corporate gift dan hamper yang sangat sesuai untuk dijadikan hadiah sempena kedatangan bulan Ramadhan Al Mubarak tidak beberapa lama lagi.
Untuk maklumat lanjut dan sebuthatga, sila hubungi talian 012-2038424 (Afiza).
Thursday, June 13, 2013
Tempahan Catering untuk Birthday Function
As salam semua,
Update kali ini adalah merupakan tempahan katering untuk majlis harijadi oleh sebuah syarikat yamg beroperasi di Bangsar.
Untuk makluman, selain dari menyediakan pelbagai jenis kek dan kuih, kami juga menawarkan perkhidmatan katering mini atau kecil-kecilan iaitu untuk jamuan 100 pax dan ke bawah.
Bagi yang berminat, boleh berhubung dengan kami untuk sebutharga.
Update kali ini adalah merupakan tempahan katering untuk majlis harijadi oleh sebuah syarikat yamg beroperasi di Bangsar.
Untuk makluman, selain dari menyediakan pelbagai jenis kek dan kuih, kami juga menawarkan perkhidmatan katering mini atau kecil-kecilan iaitu untuk jamuan 100 pax dan ke bawah.
Bagi yang berminat, boleh berhubung dengan kami untuk sebutharga.
Puding Triffle |
Creaf Puff |
Cheese Pudding with Oreo |
Spring Roll |
Chocolate Indulgence Cake ~ bersaiz 13" special request by customer |
Antara sebahagian dari menu catering tempohari yang sempat di snap ~ yang lainnya gagal di snap disebabkan oleh kesuntukan masa :( |